prinzessin

2016-01-19
21:38:00

Kaosutmaningen 2016 del 1

6. Läs sista delen i en serie/trilogi.

Titel: Theos okulta kuriositeter 
Deus Ex Machina: den heliga anden.
Författare: Ola Skogäng
 
Slutet på sökandet efter gudamsakinen. Många saker knytssamamn snyggt och jag har alltid gillat sättet som Theos ävenrtyr tecknas. 
Jag gillar delen i dödsriket mest då den har en del spännande idéer. 
Problem med boken är att den känns lite hastad, vilket i bland kan vara ettproblm med serieromaner då det krävs så mycket tid att göra en bok som den här. 
Men överlag en bra bok, jag kan rekomendera serien. 

21. Läs en bok vars titel består av ett ord.

Titel: Fripassageraren. 

Försfattare Christina Wahldén

 

En medioker bok med en hel del problem. Historien i sig är att två syskon och deras tjänare ska lösa ett mysterium om sin försvunna mamma. Vilket får dem att resa runt i världen. Karaktärerna är ganska platta och tråkiga. huvudpersonen Nell oroar sig i början för att hennes bror ska ta allt, men brodern visar inga såna tendenser alls och hela saken bar släpps.
Jag stör mig på hur många saker inte känns konsekventa och hur svåra och viktiga frågor som feminism och klassfrågan tas upp på ett sätt som inte känns realistiskt. Jag stör mig även något enormt på att göra den svarta och ganska coola karaktären Joy till en ond förtryckare som på sin gård i Kenya utnyttjar vita arbetare. Det är så respektlöst mot alla som drabbats av vita människor förtryck under kolonitiderna.
Vita framstår som hjältar och mer moraliska. Åtminstone våra vita hjältar. De funderar över om deras fabriker hemma i England har det bättre och nej det hade de inte under 1800-talet.
Transfrågan tas även upp men även den behandlas respektlöst.
Nog för att svensk steampunk är något jag vill ha så undrar jag varför inte karaktärerna kunde vara svenska i så fall? Tror inte jag kommer orka läsa del två.

Kommentar:
2016-04-26 @ 14:19:01
#1: Missmagic

Theos okulta kuriositeter blir jag sugen på att kolla upp. Så synd med Fripassageraren dock! Låter så upprörande dåligt! älskar steampunk men den boken... nej tack! :-s

Gillar verklgien din blogglayout btw! Så snygg! :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: