prinzessin

2015-03-26
14:14:49

Läsutmaningne del 3

 
 
En bok i framtiden. 

The Hungergames av Suzanne Collins 
 
 
Jag lyssnade på boken, vilket jag tror spelar in. Uppläsaren var, okey även om jag i bland störde mig lite på när hon ändrade röster efter karaktär och sen ändå la till vem som sa det. Det drar mig ur historian. 
Även om boken såklart har mer nyanser än filmen så tror jag att jag på vissa sätt gillar filmen mer. Det är verkligne en historia som är utmärkt för film med all action och vissuela element. 
Men som bok är den också bra, och jag kommer lyssna på resterande två böcker innan jag ser filmerna som är kvar. 

Jag gillar historien. Det är itne det bästa jag läst i mitt liv, men det var trevlig att lyssna på när jag inte kunde sova. Och självklart är det spännande skrivit som får en att vilja fortsätta.
 
 
En bok på ett främmande orginalspråk. 
 
Wachfield - Dayans första äventyr av Akiko Ikeda
 
 

Jag valde en bok bars orginalspråk varken var svenska eller engelska och hamnade på den här som är skriven på Japanska. 
Det är en söt liten saga om en katt som hamnar i en annan värld där han plötsligt börjar stå på två ben och prata. Där finns andra djur och varelser som lever i en liten stad och här ska Dayan bli lite av en hjälte även om han själv dragit med sig lite problem. 
Samtidigt så handlar första delen av boken om hur det är när han är en helt vanlig katt som bor hos en flicka. De delarna beskriver väldigt bra hur katter fungerar och det tycker jag är sött .
 
Boken känns lite spretig på sina ställen, och det märks att det ska komma fler böcker. Dock så verkar inte fler ha översatts till svenska vilket är lite synd. tydligen är det en ganska stor serie i Japan. 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: