prinzessin

2015-03-06
03:51:20

Läsutmaningen del 2

 
Läsandet har gått segt igen, och lika så uppdateringen här. Men en bok har jag kommit igenom och det var, en bok som min mamma gillar. Till och med en bok som hon fick av mig i julklapp. 
 
Ödets Vägar av Maria Malwora
Det kan faktist vara på plats med lite historia bakom här. Jag såg en författare som precis publicerat sin första bok skriva ett inlägg på en facbookgrupp där hon var ledsen för att hon fått sågning av en sexistisk gubbe som inte ens läst boken. Gubben tyckte att det var orealistiskt med kvinnor med makt och oetiskt att dessa dessutom hade haft ett sexliv innan hon träffar, den rätte.  Alltså totalt skitsnack. 
Men jag tyckte boken lät intresant så jag köpte en till mig och en till min mor. 
Så hur var den då? Nu när jag läst den så kan jag ju,tillskillnad från gubben ge en mer rättvis bild. 
 
 
 
Tyvärr blev jag besviken. det har en god förutsättning. En jag är riktigt förtjust. Huvudpersonen är översteprästinna i världens mätkigaste tempel i det gamla mesopetamien. Hon har blivit det ganska nyligen då hennes mor dog och hon tog över. 
Hon träffar en man och det blir direkt kärlek mellan dem.
Problemet är att jag egentligne tycker att kärleken, sexet och karaktärerna är ganska ointressanta. 
Det jag gillade är världen, ritualerna, templet. Jag hade gärna sett mer intriger där och att det itne bara fokucerade på det perfekta kärleksparet. 
Kanske är även det problemet. De intresanta problemen, hotbilden och stora intrigen finns bara i bakgrunden medan små problem som löses direkt och utan några större besvär är huvuddelen av boken. 

Jag är nog dessutom fel målgrupp, för jag tycker sexä r så otroligt tråkigt att läsa om. Speciellt hetrosex mellan två perfekta perosner där hon är ung och snygg och han är äldre, större och stark. 
Nog för att jag tror att Malwora är feminist, men det räcker inte alltid hela vägen. 

Språket är inte heller det en höjdare. Det är väldigt enkelt, i bland upprepande och jag skulle vilja be Malwora att tänka på de bevingade orden, show don´t tell.  

Dock,för en debut är den inte dålig. Jag la inte i från mig den. Något var spännande nog för att få mig att fortsätta läsa. Världen ovanlig och det är ett stort plus för mig. 
Kommer jag läsa fortsättningen när dne kommer? Kanske. 
Min mamma däremot, hon kommer läsa den, för hon var betydligt mer förtjust än jag. Och till läsare, är ni sådana som gillar att läsa om sex, och som dessutom gillar en annan syn på religon, på något före den tolkning av bibelnstexter som vi ser i dag. För er kan nog boken vara något. 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: