prinzessin

2015-03-26
14:14:49

Läsutmaningne del 3

 
 
En bok i framtiden. 

The Hungergames av Suzanne Collins 
 
 
Jag lyssnade på boken, vilket jag tror spelar in. Uppläsaren var, okey även om jag i bland störde mig lite på när hon ändrade röster efter karaktär och sen ändå la till vem som sa det. Det drar mig ur historian. 
Även om boken såklart har mer nyanser än filmen så tror jag att jag på vissa sätt gillar filmen mer. Det är verkligne en historia som är utmärkt för film med all action och vissuela element. 
Men som bok är den också bra, och jag kommer lyssna på resterande två böcker innan jag ser filmerna som är kvar. 

Jag gillar historien. Det är itne det bästa jag läst i mitt liv, men det var trevlig att lyssna på när jag inte kunde sova. Och självklart är det spännande skrivit som får en att vilja fortsätta.
 
 
En bok på ett främmande orginalspråk. 
 
Wachfield - Dayans första äventyr av Akiko Ikeda
 
 

Jag valde en bok bars orginalspråk varken var svenska eller engelska och hamnade på den här som är skriven på Japanska. 
Det är en söt liten saga om en katt som hamnar i en annan värld där han plötsligt börjar stå på två ben och prata. Där finns andra djur och varelser som lever i en liten stad och här ska Dayan bli lite av en hjälte även om han själv dragit med sig lite problem. 
Samtidigt så handlar första delen av boken om hur det är när han är en helt vanlig katt som bor hos en flicka. De delarna beskriver väldigt bra hur katter fungerar och det tycker jag är sött .
 
Boken känns lite spretig på sina ställen, och det märks att det ska komma fler böcker. Dock så verkar inte fler ha översatts till svenska vilket är lite synd. tydligen är det en ganska stor serie i Japan. 
 
 
2015-03-12
03:17:11

King of Cups

Jag kännde lite för att dra ett kort. För mina tankar är så jobbiga just nu, och jag vet inte hur jag ska hantera sorgen. 
Men i vilketfall så drog jag ett kort och det blev King of Cups. Och det känns nästan jobbigt passande. 
 
Kung i bägare är en person som stå ut med både det bästa och det värsta som livet har att erbjuda. Hen har en själ från en konstnär och en kung. Det ger en konflikt inom personen, men även en mening. 
Trotts det lugna, vackra yttre så går det att i personens ögon se smärta, ånger men även förståelse. 
Det är ett kort för en person som skapar band med andra, som ger dem stöd, guidning och skyddar och älskar dem. Någon som får andra att inte känna sig ensam. 
 
Så ja, det känndes som ett passande kort för någon som nu är extretmt saknad. 
 
 
2015-03-10
23:59:10

Till minne av en underbar person

I dag kom ett samtal som jag inte ville ha. En vän har lämnat oss. Hennes sjukdom vann tillslut. Jag vet inte om hon förstod hur omtyckt hon var. Om det hade hindrat henne om hon vetat hur många som visar sin kärlek, frustration och sorg just nu. 
Det är svårt att veta, för sjukdommen hon hade är en av de värsta som finns, den som gnager sig fast och gör att folk inte ser klart. Den är dödlig men ändå så är det många som inte kan ta det på alvar, som bara säger åt andra att rycka upp sig. 
 
 
Jag är så arg, så arg för att vi pratade i går. För att vi hade planer. Jag är arg för att sjukdomen tog henne i från mig, och i från oss alla.  Arg för att inget kommer bli som förut. För att jag aldrig mer kan sitta intill henne i Fredriks soffa när vi spelar rollspel. 
Jag är arg för att vi skulle ses i morgon, för att vi skulle på lajv i helgen, för att vi spelade rollspel i hop. Jag är arg för att även någon som är så väldigt omtyckt kan vara så sjuk att döden blir en utväg. 
 
 
 
 
Fina underbara Viv. Jag vet inte vad jag tror händer efter döden, men jag hoppas det är något bra. Och jag vet att döden från sandman hade tyckt om dig lika mycket som jag. Nu är det hon som får umgås med dig. Medan vi som är kvar saknar och sörjer. 
 
Jag kan inte fatta det, det är så absurt. Det ska inte vara så här. 
 
Jag tyckte så mycket om dig Viv. Varför skulle du försvinna?