prinzessin

2015-04-17
00:13:00

Läsutmaning del 4

 
En bok med kvinnlig författare. 
 
Kallocain av Karin Boye
 
 
 
Boye skriver med ett fantastiskt språk som får en kanske egnetligen ganska långsam bok att lätt flyta iväg. 
Det är helt klart en intressant värld, en bok som borde hållas lika högt som liknande dystopier, men tyvärr inte är känd nog. 
KAnske för att boye är svensk, eller för att hon är kvinna. 

Men i vilekt fall. En underbar läsning som jag nog kommer vilja läsa om i framtiden
 
 
Det som är organsikt behöver inte organiseras. Ni bygger utifrån, vi byggs inifrån.Ni bygger med er själva som stenar och faller sönder utifrån och in. Vi byggs inifrån som träd, och det växer ut broar mellan oss som inte är av död materia och dött tvång. Från oss går det levande ut. I er går det livlösa in. 
 

En bok med en kärlekstriangel 
 
Catching Fire - Suzanne Collins
 
Jag hade inte sett filmen så visste inte vad jag väntade mig alls. 
Händelserna var faktiskt ofta ganska förvånande även om jag kunde ana den stora plotten. (speciellt då jag lyckts få saker spoilade, tack IMDB!) 

Karaktärerna känns bra och männskliga. Katniss är något så ovanligt som en actionhjältinna som har många sidor. Hon må se bra ut, men hon har en ganska dålig perosnlighet. Hon är i bland egoistisk även om hon offrar massor för andra. Hon lider uppenbart av PTS men även innan dess var hon inte direkt en perfekt symbol. Hon får till och med i bland vara lite ful.  De andra karaktärerna vet vi mindre om, men det är för att det berättas i jagform.
 
Jag är redan en bra bit in i bok tre, och det är en bra lyssning, en bok jag gillar. Sen får jag se om filmerna lever upp till boken. Första så gillade jag nästan filmen mer, ska bli spännande att se om det här blir motsats eller ej. 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: