prinzessin

2015-04-23
05:35:00

Förlorad tid

Natten till onsdag hade jag en dröm, en dröm om märkliga ting. Den började med att jag var på lajv, ett skollajv där jag inte fick reda på mina betyg men var tvungen att ändå veta vad jag var dålig i. Men en sak var säker, det var lätt att spela uttråkad.

Jag bestämde mig för att gå på en promenad, och var då utanför mitt hus på andra sidan vägen där det finns lite träd och sen en järnväg till industriområdet. Här kom det plötsligt snö, och en bit längre bort hade de gjort om till en rosenträdgård som det trotts att rosorna stod i högblom var täckt i snö. Jag tänkte att det här var ju konstigt och gick hem. Även längst vägen hade det blivit mer växtlighet (men snön var borta). Väl hemma så möts jag av en överraskningsfest för jag fyllde tdligen trettio (trotts att jag nyss fyllt tjugonio) Dock var hela lägenheten förändrad, den hade nu ett stort rum som jag kom in i där det gick en trappa till övervåningen och fanns en stor julgran. (Trotts att jag fyller år i april som sagt.) Sebastian mötte mig och sa att han visste att jag skulle komma tillbaka. Att han väntat i tre år på mig. Jag hade en annan mamma som sa att hon hela tiden vetat att jag inte var död under de här tre åren jag varit borta.

I drömmen hade jag alltså förlorat tid. För mig hade det gått några minuter med min vandring bland snö och rosor men i drömmens verklighet hade det gått tre år (eller ett, om man räknar från tjugonio till trettio, men de kanske ville fira att jag nollade två år försent). Jag kramade om Sebastian hårt och började fundera på hur mycket mitt liv påverkats. Sen vaknade jag och tänkte att jag har sett det där, i en film eller tv-serie. En person som förlorar tid, eller snarare vars minne hoppar över flera år. Men jag minns inte vad jag sett, och det stör mig.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: