prinzessin

2014-09-30
03:00:00

Kaosutmaningne

Jag har varit sämst på att uppdatera, verkligen sämst. Varför är jag det? 
 
Nå här kommer en samling böcker.  Med det här har jag även klarat utmaningen då det är över tjugo böcker på listan. Får se om jag fyller på med fler. Kanske kommer fler redan i morgon, men orkade itne fylla på fler just nu.  
 
19: Läs en bok vars originaltitel är på svenska
 
Namnbrunnen
Inger Edfeldt
 
 
 
Gillar Sagor, och att människor skriver i en stil somvar populär förr. 
Dock undrar jag varför det gör lite en grej av att sagorna är sexistiska utan att ändra på sexismen. Bara skippa den helt för att påpeka utan att göra bättre.
 
27 Läs en novellsamling.
 
De odödad
 
 
Blandad kvallitet, altl drån de som är riktigt bra och intressanta som historien om de jättestora maskarna som bodde bakom speglarna till de lite mer intetsägande eller på andra sätt inte i min smak. 
Vissa är knappt ens skräck, men trotts det i fallet med Johan Theorin så är det en av de jag var mest sugen på att veta mer om då den beskrev  medlemmar avettm tor cykelgäng på ett sätt jag inte läst tidigare
 
3. Läs en bok som är skriven av en nu avliden författare. 
Och 
22. Läs en bok med ett eller flera personnamn i titeln
Astrid Lindgren 
Madicken
Madicken och Junibackens lilla Pims
 
 
 
Inte läst böckerna sedan jag var ltien men sett filmerna. Böckerna är fina och lugna. De följer en barns bild av världen även om det är mycket från samtiden som sipprar igenom. Det fina och rika liv som Madicken har ställs i kontrast till den fattiga världen hos familjen Nilsson eller ännu mer hos Mattis och Mia. I bakgrunden finns även kriget, ett krig långt från Sverige, men som ändå påverkar. 
 
24 Läs en bok om Krig
 
Saga vol 1 och 2
 
 Brian K. Vaughan, Fiona Staples 
 
 
En fantastisk serie. Snyggt ritat. 
Om kriget mellan raser från olika planeter och hur en krigsfånge och hans fångvaktare blir kära och tilsllut även får ett barn som de nu vill ha i säkerhet. 
Normbrytandeoch med bra välskrivna roller. 
 
33. Läs en bok som inte utspelar sig i stadsmiljö. 
 Annihilation
Jeff VanderMeer 
 
 
En ovanlig bok skrivenutan att någonsin nämna namn på någon av personerna som är med. I stället benämns alla med sina titlar eller i ett fall som maken. 
Boken handalr om fyra kvinnor som åker ut till Area X ett område med natur som ingne riktigt förstår. Det är en märklig bok, som är väldigt kort och jag önskar nästan att alla tre böcker blivit en. Har itneh unnit läsa resterande två än. Men ser fram emot det. 
Rekomenderas till alla som gillar konstiga grejer. 
 
 
Kommentar:
2014-10-12 @ 13:53:58

Kul med bra boktips Tack!

Svar: Då kan jag när jag orkar lägga upp fler, om åtminstone en person är intresserad :)
Prinzessin

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: