prinzessin

2014-09-30
03:00:00

Kaosutmaningne

Jag har varit sämst på att uppdatera, verkligen sämst. Varför är jag det? 
 
Nå här kommer en samling böcker.  Med det här har jag även klarat utmaningen då det är över tjugo böcker på listan. Får se om jag fyller på med fler. Kanske kommer fler redan i morgon, men orkade itne fylla på fler just nu.  
 
19: Läs en bok vars originaltitel är på svenska
 
Namnbrunnen
Inger Edfeldt
 
 
 
Gillar Sagor, och att människor skriver i en stil somvar populär förr. 
Dock undrar jag varför det gör lite en grej av att sagorna är sexistiska utan att ändra på sexismen. Bara skippa den helt för att påpeka utan att göra bättre.
 
27 Läs en novellsamling.
 
De odödad
 
 
Blandad kvallitet, altl drån de som är riktigt bra och intressanta som historien om de jättestora maskarna som bodde bakom speglarna till de lite mer intetsägande eller på andra sätt inte i min smak. 
Vissa är knappt ens skräck, men trotts det i fallet med Johan Theorin så är det en av de jag var mest sugen på att veta mer om då den beskrev  medlemmar avettm tor cykelgäng på ett sätt jag inte läst tidigare
 
3. Läs en bok som är skriven av en nu avliden författare. 
Och 
22. Läs en bok med ett eller flera personnamn i titeln
Astrid Lindgren 
Madicken
Madicken och Junibackens lilla Pims
 
 
 
Inte läst böckerna sedan jag var ltien men sett filmerna. Böckerna är fina och lugna. De följer en barns bild av världen även om det är mycket från samtiden som sipprar igenom. Det fina och rika liv som Madicken har ställs i kontrast till den fattiga världen hos familjen Nilsson eller ännu mer hos Mattis och Mia. I bakgrunden finns även kriget, ett krig långt från Sverige, men som ändå påverkar. 
 
24 Läs en bok om Krig
 
Saga vol 1 och 2
 
 Brian K. Vaughan, Fiona Staples 
 
 
En fantastisk serie. Snyggt ritat. 
Om kriget mellan raser från olika planeter och hur en krigsfånge och hans fångvaktare blir kära och tilsllut även får ett barn som de nu vill ha i säkerhet. 
Normbrytandeoch med bra välskrivna roller. 
 
33. Läs en bok som inte utspelar sig i stadsmiljö. 
 Annihilation
Jeff VanderMeer 
 
 
En ovanlig bok skrivenutan att någonsin nämna namn på någon av personerna som är med. I stället benämns alla med sina titlar eller i ett fall som maken. 
Boken handalr om fyra kvinnor som åker ut till Area X ett område med natur som ingne riktigt förstår. Det är en märklig bok, som är väldigt kort och jag önskar nästan att alla tre böcker blivit en. Har itneh unnit läsa resterande två än. Men ser fram emot det. 
Rekomenderas till alla som gillar konstiga grejer. 
 
 
2014-09-13
13:40:00

Dagens kort

 
Dagens kort står för mod, och att modet finnsinom oss och bör användas även om det känns läskigt. 
Jag harb örjat spela ett spel som heter Ingress. Det är ett hemligt krig mellan två fraktioner. Det sker i den vekliga världen, via gps. 
Nu behövs kanske inte så mycket mod för att spela ett spel om fiktiva portaler på verkliga ställen. Men modet kan behövas ändå. 
 
2014-09-02
16:53:26

Dagens kort

I dag har jag en ganska dålig dag, en bekant till mig skrev en låt om SD och såklart blev människor som gillar SD
har såklart börjat hata. På forum uppmuntrar de andra att hota henne och eftersom hon är kvinna så gäller hoten såklart ofta våldtäkt. Och i deras forum så stödjer politiker sina väljares hot till den här tjejen. 
Mer kan ni läsa här.
 
Så jag tänkte att jag på något sätt borde försöka att komma över de här kännslorna, eller åtmnstone göra något konstruktivt med dem. 
I kväll har jag teater och på något sätt så vill jag att vi ska kunna stötta min bekanta som även hon sysslat en del med teter. 
Nå vi får se. 
Här är dagens kort. Edgar hjälpte till, han verkar gilla solen. 
 
Solen har en positiv mening. Som solen ju ofta har.  Kansk bör jag försöka att ha en mer possitiv attityd och energi men det är så svårt. Jag är inte en sådan person. Speciellt inte nu. Och med hur världen ser ut med allt hat är det svårt att se något gott och positivt som kommer ur det i slutet. Nå jag får kanske försöka. 
Vad jag gillar med den här bilden dock är hur lekfull den är, och jag gillar lekfullhet. kanske är det ändå bra att sattsa på att ta en mer lekfull syn på just det här, bekämpa hatet genom att jsut spela teater, göra musik eller liknande och hoppas att de inte leder till att människor verkligen krossar en. 
 
Så det andra kortet är mer för kamp, och för att lyssna och inte handla för snabbt när det gäller att ta kampen. Att använda intelektet. Och det är ju smart. Att handla i affekt är sällan smart hur arg och ledsen jag än är. 
Hägern är tålmodig och kan stå och vänta länge på precis rätt tilfälle att attakera, och då gör den det. 
Nu tänker jag ju inte attakera någon bokstavligt. Fast kanske kan jag lära mig något av det ändå. 
 
Slutligen.. Kattbild, katter gör saker lättare.