prinzessin

2014-06-25
01:43:00

Biblen i mutant år noll

Så vi spelade mutant år Noll i dag och kom till en av Fria Ligan redan fördigskriven del i ett äventyr. Så en liten spoilervarning är nog på sin plats.
 Det var ett ganska klassiskt familj som kanske är lite för mycket inom familjen blandat med vad som ofta händer i postapokalypsen. 
I vilketfall detta var en relgös familj som pratade med ossm utanter om bibeln. Vilket vi såklart inte visste något om. Vi var ju mutanter och har inte fått höra om sådant. Vi får en bibel och jag hämtar helt enkelt en i bokhyllan och börjar läsa högt om hur gud skapade ljuset. Jag ser upp och pekar på den store våldsälskade krossaren i vår grupp.
"Men.. Han kan ju göra ljus. Visa!" Och krossaren som har muttationen ljusvarelse (eller vad den nu heter) tänder upp likt en lysmask eller lampa. 
 
Den galna familjen blir aldeles till sig, de är deras nya frälsare, en messias. 
Vi förstår ingenting. 
Jag fortsätter att läsa i bibeln högt för min kamrat medan familjen är i extas över sin nya frälsare. 
 
Kommer in på delen om trälar, vilket jag såklart vet är en slav. Och läser att om en slår sin träl så den blir av med ett öga ska den släppas fri, lika som en en slår ut tänderna på den. Och det förstår vi. Det är ju inte rättatt slå en slav så den går ordentligt sönder, då kan den ju bli obrukbar. Detta diskuteras förståss så att slaven hör. 
Jag fortsätter sedan där det står att om en oxe stångar i hjäl en människa ska dena stenas och får sedan inte ätas. 
Då vi inte vet vad en oxe är utan bara har hört utrycket "stark som en oxe" från den gamle så tror vi såklart att oxar är krossare. De stora starka tjejerna och killarna som mejar ner allt i sin väg. Och då är det ju jättekonstigt. Folk dör i slagsmål i bland, och varför skulle någon ens vilja äta upp en person som avrättats? 
 
Det blev så extremt roligt att hålla dessa samtal, att inte alls förstå sig på innebörden och bakgrunden. 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: