prinzessin

2014-06-25
01:43:00

Biblen i mutant år noll

Så vi spelade mutant år Noll i dag och kom till en av Fria Ligan redan fördigskriven del i ett äventyr. Så en liten spoilervarning är nog på sin plats.
 Det var ett ganska klassiskt familj som kanske är lite för mycket inom familjen blandat med vad som ofta händer i postapokalypsen. 
I vilketfall detta var en relgös familj som pratade med ossm utanter om bibeln. Vilket vi såklart inte visste något om. Vi var ju mutanter och har inte fått höra om sådant. Vi får en bibel och jag hämtar helt enkelt en i bokhyllan och börjar läsa högt om hur gud skapade ljuset. Jag ser upp och pekar på den store våldsälskade krossaren i vår grupp.
"Men.. Han kan ju göra ljus. Visa!" Och krossaren som har muttationen ljusvarelse (eller vad den nu heter) tänder upp likt en lysmask eller lampa. 
 
Den galna familjen blir aldeles till sig, de är deras nya frälsare, en messias. 
Vi förstår ingenting. 
Jag fortsätter att läsa i bibeln högt för min kamrat medan familjen är i extas över sin nya frälsare. 
 
Kommer in på delen om trälar, vilket jag såklart vet är en slav. Och läser att om en slår sin träl så den blir av med ett öga ska den släppas fri, lika som en en slår ut tänderna på den. Och det förstår vi. Det är ju inte rättatt slå en slav så den går ordentligt sönder, då kan den ju bli obrukbar. Detta diskuteras förståss så att slaven hör. 
Jag fortsätter sedan där det står att om en oxe stångar i hjäl en människa ska dena stenas och får sedan inte ätas. 
Då vi inte vet vad en oxe är utan bara har hört utrycket "stark som en oxe" från den gamle så tror vi såklart att oxar är krossare. De stora starka tjejerna och killarna som mejar ner allt i sin väg. Och då är det ju jättekonstigt. Folk dör i slagsmål i bland, och varför skulle någon ens vilja äta upp en person som avrättats? 
 
Det blev så extremt roligt att hålla dessa samtal, att inte alls förstå sig på innebörden och bakgrunden. 
 
 
2014-06-23
02:55:00

Kattungar!

Bebisarna börjar bli vildare, lyckas sträcka mer på benen, busar mer. De är så gulliga att det är svårt att stå ut med. 
 
Och ja jag har en favorit, jag vet itne om jag kan lyckas övertyga sambon om att tre katte är en bra idé dock 
 
 
Det här är Edgar Allan Purr
 
 
 
 
Morry Shelly (även om namnet kommer från en kvinna är det en pojke)
 
 
 
Tove Jamson
 
 
Franz Kattka
 
 
 
 
Terry Scratchet har fått en liten hatt
 
 
 Syskon är det bästa att sova på
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-06-21
02:13:00

En dröm

 
 
I natt så hade jag en märklgi dröm.
Min mormor levde fortfarande och bodde i sitt hus i Saxtorp där hon bodde under min barndom. Dock så var det inte riktigt som i verkligheten utan låg lite mer upphöjt. 
I drömmen hade hon dock åkt in på sjukhus  Inget alvarligt men tillräckligt för att hon skulle vara borta. Jag skulle gå och hällsa på henne och kom upp vid vägen vid hennes stängsel och ropade. För jag tyckte jag såg att någon rörde sig i ett skjul (som inte fanns på riktigt) 
Hennes grannar hade dock fått för sig att hon var död och att de ville hedra henne eftersom de inte brytt sig så mycket när hon levde. så för att hedra hade de bestämmt sig för att göra en utställning och dragit ut alla hennes tavlor och satt upp i trädgården på nån form av vikvägg. De hade även tagit gamla foton på henne som de tänkte sätta upp. 
Jag blev så klart väldigt upprörd och gick runt och försökte förstå varför de gjort så. Tillslut så lyckades jag få dem att sätta tillbaka saker och då gick någon och muttrade över hur de inte skulle kunna få med sig tavlorna som de tydligen trodde var värdefulla. 
 
Min mormor har varit död ett tag nu, men jag lägger in en bild på henne och mig när jag var bebis.