prinzessin

2014-01-28
02:52:00

Adventure Time!

Hittade en liten rolig doll maker på intranätet där jag gjorde mig själv om jag varit med i Adventure Time. Inte för håret är så långt men en flicka får väl drömma? 
Här är en länk om ni själva vill leka lite. 
 
 
 
2014-01-26
22:55:00

Kaosutmaning 2.0 del 2

Kaosutmaningen går vidare. 
 
37. Läs ett seriealbum.
 
Batman Dark Victory
Jeph Loeb Tim Sale
 
 
Jag gillar Batman när det är mörkt teama. så är det även här. Dessutom så är så gott som alla de kända skurkarna samlade i en härlig kavalkad. De här albummet utspelar sig strax efter att Harvey Dent blivit Twoface och innan Batman/Bruce tagit sig ann Robin/Dick något som händer i albummet. 
 
Det är en trevlig historia som mest är en deckare då Batman och poliserna försöker att lista ut vem som dödar poliser på olika helgdagar, och det verkar varken vara Holiday eller Calender Man. Läsaren vet lika lite som de i boken och det är roligt att försöka lsita ut själv. 
Jag gillar det rent grafiskt även om många av kvinnornas kroppar är ganska absurda i sina former, speciellt catwoman.Med synliga revben under dräkten och gigantiska bröst som några exempel. Jag gillar dock hennes morrhår
 
 
Vad jag dock gillar är att ledaren för en kriminell familj är en rulstolsbunden kvinna som inte är onödigt snygg och lika skoningslös som någon man. En kvinna som jag är mer intresserad av än de andra i boken. 
 
 
 
36. Läs första boken i en trilogi/serie.
 

Den fjortonde bruden
 
Meredith Ann Pierce
Den fjortonde bruden
 
'
 
En gammal favorit från tonåren. En fantasyroman med flickan Aeriel i huvudrollen. Hon är slav hos en fin familj och hjälper familjens vackra dotter. Denna blir dock kidnappad av en mörkerängel för att bli hans brud. Aeriel bestämmer sig för att hämnas sin matmor och vän och ger sig efter mörkerängeln som tar henne som tjänarina åt sina hustrur som då de varken har blod eller själ är vålnader. 
 
Inget är helt osm det verkar och det finns lager av allt som saktas läggs fram. Aeriel utvecklas som person och får genomgå mycket för att kunna stoppa mörkerängeln att ta en ny brud och då bli en fulfjädrad vampyr. 
 
Det jag mest gillar är att det är en fantasymiljö som inte är särskilt vanlig eller förankrad i vår värld. Den är för det första på en måne och världen verkar ha blivit befolkad av folk som rest från en närliggane planet. Där det ska ha funnits städer under stora kupoler. det är inga klassiska fantasyraser och det märks att Pierce har tänkt efter och det är fantastiskt för fantasin. 
 
 
 
 
2014-01-26
21:13:00

En mening

De smekte sin kära mor och skuttade runt som en skräddare , som firar bröllop.
 
(Regler: plocka upp närmsta bok, bläddra fram till sidan 52 och skriv ned den 5:e meningen. Berätta inte titeln. Kopiera reglerna till ditt inlägg.)