prinzessin

2014-12-13
00:58:00

Lucka 13

Det här är min skrivjulkalender. Varje dag så skriver jag en liten kort (eller kanske lång) text. Den kommer läggas upp här när den är klar. 
Om du vill vara med så blir jag jätteglad. Skriv i kommentarerna. 
 
13. Skriv om luft
 
Åter en ladning i samma karaktärer, då det trotts allt redan då handlade om just luft. 
 
Hon hade allt, trotts det var hon inte nöjd.Ho nvar den enda med en stor hytt. Hon sov bland stora kuddar och bolster. Med sidenlakan. Det doftade rökrelse här inne. Hon låg och såg upp i taket där det hände skynken ner. Det var så ensamt och tomt. Nog för att hon ofta tog folk till sin säng, men det var endast tilfällig förströelse, ingen som egentligen gav henne mer än lite njutning för natten. 
Tillslut tog hon sig åt från sin hytt. Båten seglade långsamt med vindarna. De flesta sov. det var kanske högst tre i besättningen som hade ett arbete nu.  
Himmlen var stjärnklar här ovan molnen. Månen kändes nära och hon kunde höra stkärnorna sjunga tillsammans med vindarna. Nattandarna var annorlunda än de som lekte på dagen. Hon tyckte om de på natten, de var lugnare på något sätt ,mer harmoniska. Hon tog sig bort till aktern av båten. Vindrana lkte med henne, upprymda över att hon kom ut så här sent.  En drog tag i henne, upp från durken. 
Hon kunde höra hur någon av de som var vakna reagerade. Hon var deras kapten, de älskade henne Det var svårt för dem att se hur hon lämnade skepet och först verkade falla. Men det hände i bland, och hon visste att vindarna snart skulle föra henne tillbaka. Men nu, nu skulle hon låta dem leka med henne, hon var som en fjäder osm fläg i luften. Fri från tankar och den eviga saknaden.   
 
Kommentar:
2014-12-13 @ 21:03:49
#1: Tuss

Vi var omringade av den. Luften. Den fanns överallt. Luftballongen hade redan fört oss långt, men vi var inte i närheten av dit vi skulle. Det var redan december. Månaderna hade bara flugit iväg. Det var kallt, frostigt, nätterna var svårast. Men snart skulle vi vara hemma igen, intalade jag mig själv hela tiden. Snart är vi hemma. Men egentligen var vi vilse.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: