prinzessin

2014-12-11
00:17:00

Lucka 11

Det här är min skrivjulkalender. Varje dag så skriver jag en liten kort (eller kanske lång) text. Den kommer läggas upp här när den är klar. 
Om du vill vara med så blir jag jätteglad. Skriv i kommentarerna.  
 
11. Skriv en text där orden. Varm choklad, liljekonvalj , luftbalong och träskrin finns med.
 
Det blev tyst för en stund när hon kom in. Eller så var det bara han som inbillade sig det.  
Kapten Isra av Vildkråkan. Hon var klädd i vackraste tyger och guld. En röd sari med broderier. Antagligen hade de kläder hon hade just nu mer värde än allt han tjänade på ett år. Karim som bara var en simpel reperatör. Inte ens duktig nog att ge sig på motorer utan fick lappa korgar och balonger till luftskepp och luftballonger.
Hon glittrade och med henne följde henens besättning. En kvinna med hård blick. Klädd i ett par byxor med knappar längst sidorna och en röd rock. Ett ärr över ansiktet och ögat. Hon var i princip sin kaptens motsatts. Och ändå verkade de oskiljaktliga.
Kapten isra drog undan det lågnga håret och såg sig om. Tog sig fram till tillbaren och sa något. Såg sedan mot honom och blinkade.
Det gjorde honom helt stel. Hur kunde hon, som var känd som en av de mest gframgångsrika bland de kriminella här i staden se åt honom? Hon som aldrig åtke fast, vars skepp alltid gick igenom tullen trotts att alla visste att det hon fraktade var smuggelgods. Under armen hade hon ett träskrin, det var inte stort, och vackert utsnidat. En av de anstälda på krogen, en ung söt pojke med uppknäppt skjorta somvisade en del av bröstet kom fram till honom.
"Från kaptenen." Sa han och log ett vitt leende.  Karim såg ner mot det han fått, en mugg av keramik, med varm choklad, som om han var en liten unge. Hon kom närmre. Satte sig ner mitt emot honom och la fram skrinet på bordet. Hennes händer låg över det. Naglarna var perfekta och fingrarna pryddes av guldringar med juveler, en fortsatte med en kedja upp över handen till ett armband. 
"Du och jag behöver prata. Jag misstänker att du kommer ha information jag vill ha. Och jag har något du vill ha. Här i."  Karim visste inte vad han skulle säga. Men han log. Hon doftade starkt, av kryddor och av någon blomma. Liljekonvalj misstäntke han. 
"Vad gäller det?" 
"Min fästman." 
Kommentar:
2014-12-11 @ 23:21:24
#1: Tuss

Liljekonvaljerna blommar i skogen framför.
Jag sitter på trädstammen och drömmer om varm choklad.
Jag öppnar träskrinet jag fått för länge sedan,
ut kommer en luftballong full av stoft.
Den expanderar ju högre den kommer,
jag klöser mig fast som att att döden var kommen.
"Jag är på väg nu, älskling, jag är snart hemma."

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: