prinzessin

2013-12-31
03:59:15

Kaosutmaningen del 3

Jag klarade inte Kaosutmaningen, det blev bara femton böcker. Men nästa år ska jag börja tidigare och verkligen försöka lyckas, jag vill läsa mer. 
 
30. Läs en fristående bok.
 
The butterfly Tatto
Philip Phullman
 
 
Jag var ganska ås besviken över den här boken. Den va väldigt tråkig och klassisk ur ett genussynpunkt med en man som direkt blir förälskad i en kvinna som falelr inne i många sterotyper. Dessutom var det en ganska så hemsk sexscen då jag hatar när människor ska göra liknelser. En penis ska inte likställas med en dykare.
 
 
5. Läs en bok som publiceras 2007.
 
The return of Hjärtansfröjd
Per Nilsson
 
 
Som tonåring älskade jag Per Nilssons böcker och jag hade ingen aning om att det fanns en fortsättning. Boken tar upp en del saker i den förras som jag störde mig lite på. det känns som riktiga människor och jag är glad att jag fick se att den här boken fanns och tog mig tillbaka till när jag gick i nian. 
 
9. Läs en bok som har över 600 sidor.
 
Nyckeln
Sara Bergmark Elfengren och Mats strandberg 
 
 
Jag älskar, älskar, älskar den här serien och läste som en galning. Det är med sorg i hjärtat som det är slut. Med undantag av att det var några antiklimax i boken, två stycken, så var det perfekt. Jag grät, jag skrattade och jag är glad att slutet är värdigt.  
 
Det är så mycket som jag älskat med det här, och jag har varit nervös för hur det ska sluta. Jag vill inte skriva för mycket men gud vad jag älskar det här. Jag känner för karaktärerna och jag tänker på dem, det är som jag känner dem. 
 
6. Läs en bok vars titel består av tre ord (som till exempel Sagan om Ringen).
 
The Raven Boys
Maggie Stiefvater
 
 
 
En väldigt trevlig liten YA Urban fantasy bok. Jag blev förälskad. Blue är dottern i en familj full med sierskor. Hon har alltid vetat att om hon kysser sin livs kärlek så kommer han dö. Och nu ska hon bli kär. 
Personen hon blir kär i verkar komma från stadens internatskola och är en kille som är besatt av att hitta en gamal wealsisk hjälte som ingen vet var han är och som verkar ha sovit i flera hundra år.
Dessutom finns det några pojkar till som är kompisar till den här killen. De är olika i sin personlighet och bra. 
Jag gillar verkligen den här boken och längtar efter att jag kan få tag på del två. 
 
4. Läs en bok med två personer på omslaget
 
Neil Gaiman´s Midnight days
 
 
En trevlig samling med några avNeilgaimans äldre serier skrivna för DC Coomics. Jag älskar speciellt delen som Dave McKean illustrerat då han är en av mian favoriter.
 
 
 
 
 
 
2013-12-01
02:15:35

NaNoWriMo vinnare

 
 
Natten till den siste november så skrev jag klart min första roman. Eller ja det är väll lite att överdriva, men jag skrev klart en samanhängande historia på över  50 000 ord. Egentligen är det bara en bakgrund till en rollspels karaktär. Det är såklart inte det minsta genomlöst, till fixat eller liknande. Fullt med stavfel, missar, plotthål och skiften i tempus. Men det är en lång text som jag skrev på en månad. Och jag är glad för jag kan, jag är bra med ord.