prinzessin

2012-05-17
13:15:04

The Cabin in the Woods

I går, när jag satt och slöade framför den kära ansiktsboken så fick jag se att Fantastisk filmestival hade en förhandsvisning på The Cabin in the Woods. Jag ville såklart gå, för det är ju en film jag velat se sen jag hörde om den. Det är Joss Whedon, det måste bli bra. så jag lyckades övertala en vän och min kära sambo att låta Diablo III vila för ett tag och i stället åka med mig till Lund.
vad kan jag säga om filmen? Inte mycket, för om jag säger för mycket så kommer det att spoila.
Det framstår i grunden som en ganska standard skräckis, fem ungdommar åker ut till en liten stuga i skogen och på vägen blir de varande att deras problem itne är att ta sig dit, utan att komma hem.

Gissa vem som dör först.

Vad jag merkan säga, det var oväntat, många saker. Det var snygga twister, det var ett nytt sätt att se på skräckfilmer.
Det är klart en förel om man gillar skräck, och har sett mycket, då blir igenkänningsfaktorn hög.
Jag skrattade så jag nästan fick ont i magen.
Det är en film som får ett högt betyg, riktigt högt och jag tycker att alla som gillar skräck ska se den, det vill säga, om ni inte blir sura för att filmen ser igenom den ganska långtråkiga standardskräckisen och driver med den.

2012-05-16
13:25:59

Diablo III

Jag har haft ett agg mot Diabloserien. Det är egentligen inget emot själva serien som sig, utan av det mer personliga slaget.
För en tio år sedan ungefär var jag kär i en kille, och tydlligen var han kär i mig med, men ändå, när jag kom och hälsade på så spelade han Diablo II och nej, inte spelet i sig, utan han satt och spelade cow level, om och om och om igen. Tro mig, det är inte så sexigt att se någon sitta och klicka hjärndött medan man hör en massa.
"Mooo,moooo,mooo" och allt för att han skulle få tag i bra saker.


Inget bra sätt att få en tjej. Moooo!


Nåväll, det blev inget med den killen och jag fick senare i hop det med min nuvarande sambo, som han med gillar Diablo, man skulle kunna tro att jag efter ett tag skulle lsäppa mitt agg, men nej. Jag var benhård, fast i besltet att min hand aldrig skulle klickas sönder i försök att döda massvis med fiender. Att jag aldrig skulle ge mig in i fantasyvärlden som  relativt löst hämtat inspiration från kristen/judisk/muslimsk-traditon med sina onda monster och demoner. NEJ! Någon måtta får det vara på min nördighet.

Sen kom betan, och jag provade, ja det var ganska hjärndött, men det är ju roligt att spela tilsammans, gemenskap.

Så kom spelet, jag har ordnat mig en kompia.

Jag skulle inte säga att jag är fastnat i träsket men....


... Kolla på mig, jag är en jäkla häxdoktor, med Woodoodocka och allt, jag kan kasta burkar med giftiga spindlar (fråga inte var de förvaras) och frammana zombiehundar som husdjur. Det är awesome.

Men hur roligt är det.. ja jag skulle säga.. meeh, men det är roligt att spela med andra, det är trotts allt det som är viktigast.


Så nördar där ute, om ni har en tilltänkt tjej/kille som ni är kära i, spela inte cowlevel när de kommer, ge dem en egen kopia, och spela tilsammans.
2012-05-14
17:23:36

Bokbytardag

I dag har jag varit i Lund på något så trevligt som en bokbytardag. Det hela är enkelt. Man tar med sig böcker, lägger på ett bord och sen tar man nya. En vän var en av de ansvariga, och jag och hennes sambo, en annan god vän begav oss till Lund för lite äventyr. Vi satte oss där, hände ett tag, drack kaffe på  Wickmanskas café där det hela skedde och sen kom jag hem med en kasse nya böcker att fylla upp de väldigt få tomrummen i bokhyllan med. problemet är dock att mina nya böcker till stor del är tjockare än de förra. Men det löser sig, säkert, man kan ju trotts allt inte ha för många böcker. Nu återstår bara nästa projekt, läsa dem!

Men jag tycker att det här är en fantastisk idé, att byta saker, det finns tydligen för kläder med så, byt på, det är gratis, och så var det ju det där med miljötänk med.