prinzessin

2012-06-25
15:34:48

kattungar

I dag var jag med min mor på Center Syd, några av er kanske inte känner till vad det är, det är ett köpcentra och alltså fullt med folk. Jag är itne direkt så förtjust i folk och det gör mig irriterad. Anledningen att jag var där var dock att de hade billiga Mumingrejer och mumin gör mig glad, nu har jag en klocka med mumin, tallrikar, glasskedar och magneter förutom de muggar, skålar, handduk, tatuering, gossedjur och julgranspynt jag redan har. Men trotts min annars så stora glädje över att få nya muminprylar så ville det inte riktigt hjälpa.  Jag var irriterad, folk är jobbiga.
När jag kom hem till Landskrona igen och gick av bussen ser jag en flicka som håller något i famnen och springer över vägen, hon har en kattunge, i koppel.

Så när jag kommer in i butiken hon gick in i så får jag hälsa på den lilla. en mörkgrå liten sak med grå ögon och ljusare grå stråk i pälsen. Behöver jag säga att den var otroligt söt. Att mitt hjärta smälte? Så klart inte, alal vet att det är vad som händer när man träffar en kattunge.

Visst den var kanske lite för ung för att vara borta från mamma, men jag tror nog att den snart får komma hem igen, flickan som hade den skulle ju bara ha godis och bor i närheten.

Så vart vill jag nu komma. Jo till att katter, speciellt kattungar kan även få en bitter person som jag att må bra. Att få klappa de där små öronen och den lilla tassen gjorde att jag slutade vara sur.

Det finns ett avsnitt av Scrubs där JD har en patient som har problem med hjärtat för att hen är ledsen, jag minns inte exakt avsnittet, men jag minns hans tanke om hur det skulle kunna lösas. En låda med kattungar. Ni kan se klippet här.


Och vet ni, det hade hjälpt, hur ledsen man än är, så skulle det hjälpa att få en hel låda med kattungar att gosa med. Studier har visat (nej jag har ingen källa just nu) att det är bra för blodtrycket att kela med katter (och husdjur överlag), folk på äldre och demensboende brukar ofta må bättre av att få träffa djur. Jag läste någonstans att det finns ett café i japan där man får betala för att fika och umgås med de katter som bor där.
Jag tror att man borde ha mer av det här, djur har en läkande förmåga, de ger en kärlek och tillgivenhet vem man än är, även om katter även har en förmåga att dissa en så det nästan gör ont.

Jag tycker att man borde införa Den här typen av djurcafér i sverige med, där folk som kanske inte kan ha djur ändå kan få träffa dem. Man borde även låta fler människor som har det svårt ha möjlighet att träffa djur. Kanske kan man inte bara ha såna här program för äldre, utan även för de som är sjuka, både fysiskt och psykiskt.
Jag tror det hade gjort mycket, i ett samhälle där människor inte längre har tid att bry sig om varandra, kan en katt nog läka lite av de sår som ensamhet ger, även om det självklart inte ska ersätta mänsklig kontakt.
2012-06-08
03:29:38

Narre Tod, Mein Spielgesell

Det är en ganska felaktig uppfattning om människors sexliv förr i världen, och det är att de skulle vara väldigt pryda och bara ha sex med ljuset släckt under täcket och endast för att få bran.
Det är så kalrt fel, väldigt fel. De var sjuka redan då. jag har läst delar av en erotisk novell från artonhundratalet där de beskriver en hårig kvinna, hur sexig henens hår vid bröstvårtorna är.
Så finns det även det lite mer konstnärliga, porr från början av nittonhundratalet.
Det här är en serie bilder tagna av Franz Fiedler.  De heter narre tod, mein Spielgesell, fritt översatt till. Narren döden, min lekkamrat.
Är de inte underbara, och titta, en riktig kvinna, vacker är hon med.
Den sista är min favorit, hur hon verkligen håller om honom och verkar ta in skelettet med blicken. För övrigt kan det nämnas att samlag även har kalalts den lilal döden, som ett exempel hos Bellman så sjunger han. "Ulla vill du dö en smula" Det är inte så att han tänker försöka ta självmord och sen återupplivas, nej,det är något helt annat.
2012-06-04
14:24:53

Fluga

Jag har börjat spela DrawSomething, det är hemskt beroendeframkallande. Så fick jag att rita en fluga, och då jag inte haden ågot bättre för mig blev det såhär.
Tänk nu på att jag ritat det här på min telefon, det kan itne bli hur bra som helst. Men jag är ändå nöjd.