prinzessin

2012-07-20
03:10:00

Kvinnor i Borderlands 2

Som ni säkert förstår så är jag en liten nörd som brinner en del för kvinnofrågor. Och jag tycker alltid det är lika tråkigt att se brud på brud i spel som alla har samma koncept. stora tuttar, höga klackar, snygg rumpa. Nog för att killarna med brukar vara överdrivna och se bra ut, men det är inte i samma utsträckning.
Så kom Borderlands två, och först så blev jag lite glad, för jag såg ett helt nytt karaktärs koncept, nämligen en kvinna med ganska mycket hull för att uttrycka det mjukt.
Kanske kan det bli en överdrift, en så stor kontrast till andra NPC karaktärer som för att ta ett exempel, Moxxie från expantionen som bär hennes namn.
jag tar hellre den tjocka coola bruden som kan smälla någon i huvudet med en gigantisk skifftnyckel framdör fröken vars bröst snart trillar ut.
Så de spelbara karaktärerna då, kvinnan där är minst sagt en besvikelse, hon är väldigt lik Lilith från ettan, men lite annan stuk. fortfarande är hon dock magiker med perfekt kropp och åtsittande klädder. Brösten är på plats, men ja, hon är inte direkt något imponerande i karaktärsdesigndesign även om hon kunde varit mycket värre.
Den osm jag imponeras mest av krävs fock att jag pungar ut med en hel del extra pengar, för henne får man bara spela i specialutgåvan, de snikna spelföretaget vill ha mina pengar. De som att de vet att jag gillar en viss typ av design. Tjejen i fråga verkar kanske även komma med en DLC, men jag är lite osäker. Hon är väl lvad man kan kalla uppfinnare, gör små robotar som kan attakera åt henne, och hon har en robotarm. Bara det är ju häftigt. Dessutom verkar hon tuff, och även om det inte är en ingame bild så verkar hon inte ha det ananrs så typiska perfekt kvinnoansiktet med stora ögon och stora läppar. Det här är en tjej som jag känner jag kan identifiera mig med, häftig, och söt och smart, inte bara stora bröst och snyg rumpa.
2012-07-12
18:08:00

Reklam och kvinnor

I dag är jag en liten arg femenist, jag blir det ibland, det bor en arg liten femenist innut mig och i bland så poppar hon upp.
I dag har jag sprungit på en del blogginlägg och annat rörande just kvinnor i reklam, hur de sexualliseras och objektifieras. Men i stället för att själv skriva någto klokt, så låter jag andra som redan skrivit klokt talat.
Vi börjar med en av mina favorit bloggar cupcake carney och ett inlägg om korv, vi förstår nog alla vad det gäller, det är trotts allt korv.
Efter det har vi en hel cirkus om hur en bloggare som kallar sig genusfotografen i princip blev cencurerad när han skrev kritiskt om bilder föreställande en kvnlig kock som i stället för att göra det hon kan dricker vatten ur en kran på ett sätt som framstår aningen opassande med tanke på vad artikeln ska handla om. Läs om det här.
Slutligen, lite mer humor, men som dock pekar på hur samhället framställer oss kvinnor. För det första är det jävligt roligt att äta salad, så roligt att man måste skratta jättemycket, det är inte alls ett tecken på galenskap att skratta när man äter salad. Klicka på bilderna för att komma till länkarna och se mer.
 
Dessutom är det väldigt svårt att dricka vatten. Och det går absolut inte att tänka på något annat än vatten när man ser det här, onej, då är man sjukligt sexuell, det var åtminstone vad genusfotografen blev utpekad som när han gjorde sådana iaktagelser på den där kocken.