prinzessin

2012-01-29
15:14:05

Lovefilms reklam

Under den senaste tiden har det gått en reklam på tv med Lovefilms senaste satsning på att hyra ut spel. Reklamen är inte bara dålig, den är riktigt dåligt, ur många synpunkter. Låt oss börja med den första.
1. Reklamen stärke sterorypen om att bara killar spelar. Den säger dessutom att tjejer är sura som inte vill låta sina killar ha skoj. Vi tjejer spelar och många som inte är hetrosexuela killar spelar med. Varför inte låta tjejen vara med och spela i stället? Varför inte låta det vara killen som är sur på sin flickvän? De som gjort reklamen säger att det ska vara en igenkänning att skratta åt. Men vad är det som är roligt? Att killen ljuger? Att tjejen är en bitch som verkar lida av konstant extrem pms? Jag vet inte, men det är inte roligt.
Det kan ju dock vara så att det finns sådana problem vi itne vet om, det gör inte saken bättre, så vi kommer till problem två:
2. Med tanke på tjejens något extrema reaktion och killens väldigt snabba drag att använda en halvlögn eftersom han inte ska köpa utan bara hyra spelen. Antagligen är inte dt här första gången de bråkat om det här. Kanske har de väldigt dålig ekonomi eller så kanske han är spelberoende och deras förhållande knakar på grund av att han hellre sitter och spelar än gör något med henne. I vilket fall så är det inte särskilt bra av ett företag att uppmuntra en partner att förstöra sin ekonomi mer, eller göra ett beroende värre och dessutom ljuga för att få det att fungera.
Nej det är riktigt, riktigt uselt det här. Reklamen kan ni se här under.
2012-01-11
14:18:00

Storebror, spel och genus

För någon dag sedan så sprang jag på den härartikeln, jag ska inte återge den allt för mycket, för ni kan läsa själv.
I vilketfall är det en fin historia, och något som jag vil lhöra mer av. Det konstiga är att trotts att den unga pojken i det här fallet väljer relativt tjejeiga saker, eller det vill säga, en lila handkontroll och ett spel med en tjej. Det var även vad pojken ville ha, en tjejig handkontroll och ett spel med en tjej.
Pappa blir sedan arg för att hans pojke ska ha pojkiga saker, men storebror, som köper en present står upp för sin bror. Så pojken får sitt spel, och sin kontroll.
Spelet som pojken får är Mirror´s Edge. Nu har jag inte spelat spelet, men huvudkaraktären är förvisso tjej, men hon är en förvånandsvärt okvinnlig tjej för att vara en speltjej. Även om jag börjar se att det går åt den riktningen.
Titta på henne, hon har en helt normal kropp för någon som springer omkring på hustak hel tiden, hennes bröst är realistiska och hon har ett par helt normala skor och kläder som täcker kroppen.
Anledningen till att jag tar upp just skorna är för att vi sen kommer till spelet som pappa tyckte att pojken skulle välja, nämligen Dead Island.
Ingen av spelen är egentligen tänkta för barn i pojkens ålder, men jag tror ändå att Mirror´s Edge är betydligt mer barnvänligt, fast nu har jag inte spelat något av dem. Dock, det ena går ut på att hoppa runt på hustak i en framtid med hård bevakning medan det andra går ut på att, skjuta zombies.
Nå.. nu är jag inte den som har något emot att skjuta Zombies, men om jag skulle välja ett spel till ett barn, så hade jag inte tagit Dead Island. Speciellt inte med tanke på hur kvinnorna i det här spelet ser ut.
För att vara ärlig, jag förstår att om man är på en paradis ö och zombies kommer, då lär man ha kläder likt det här, så går tjejer klädda på paradisöar. Men om zombisarna kommer, då jävlar kastar jag mina högklackade, obekväma skor på dem och springer. Jag förstår att hon rev upp sin kjol för att kunna röra sig mer men ärligt talat, det är nog mer för att man ska få se ben. Dock är hennes överdel relativt täckt och hennes bröst är inte gigantiska, men ändå. Xian Mei är betydligt mer objektifierad än Faith. Lika så är de andra karaktärerna i Dead Island objektifierade. Åtminstone den stora svarta hiphopp killen och den andra tjejen, som har mindre kläder än Xian Mei.  Jag kan tänka mig att man i Dead Island tänkt att man ska göra två kvinnor och två män och att de ska vara häftiga och därför gjort dem sterortypiska och sexistiska.
I Mirror´s edge har man liksom i några andra spel gjort en karaktär, utan att direkt tänka att hon ska vara sexig.
Problemet är att av någon anledning så vill föräldrar inte välja saker med tjejer i huvudrollen till sina pojkar, medan de inte har svårt att välja saker med killar i huvudrollen till sina flickor.
Men ändå, den här lilla historian, om den fina storebrossan som låter lillebror ha rosa och spela tjej om han vill är hur spelvärlden får så mycket skit. Pappan har ingen aning om vilka spel han ger sitt barn, och sen så klagar folk på att barn spelar våldsamma spel. Men för fan föräldrar, kolla upp spel ni ger era barn!
Och föräldrar, låt era pojkar ta del av kvinliga protagonister. Pojkarna kommer inte bli gay för det.¨
Slutligen vill jag bara säga, jag vill med ha en snäll storebror jag med.