prinzessin

2011-11-27
23:53:57

Portal-rum

James Farr en av animatörerna till Portal har en son, som han döpt till Vector, inte så skoj för oss dödliga kanske, men min pojkvän finner det lite intresantare då det är en form av grafik.
I vilket fall så är Vector nog en av världens lyckligaste ungar, även om han kanske inte är helt medveten om det än. Inte bara för att hans pappa är awesome, han har även ett helt fantastiskt rum, titta bara.

2011-11-26
15:57:46

Ett försvarstal

Jag snubblade in över en recessionen av en nyutgåva av Lovecraftnoveller och kunde inte annat än att häpna. Som ni redan vet är jag som så många andra en stor Lovecraftälskare och vill nu därför dels klanka er på recensenten Fabian Kastner och samtidigt bara babbla på lite om politisk korrekthet och rasism.

Recensionen som ni kan läsa här är mycket negativ. Lovcraft anklagas för att skriva dåligt, överanvända adjektiv och inte kunna fånga kusliga stämningar. För att göra saken än värre så skriver Kastner "Att han var en rätt usel författare tror jag också hans mest hängivna beundrare håller med om".  Det är nog en av de dummaste sakerna jag hört, nog för att inte allt Lovecraft skrivit är bra, men mycket är det, annars hade han inte blivit så läst och älskad, det är inte bara hans fantastiska monster och den hemska hopplösa världen han skapat och som levt vidare genom andra författare.

 
Men alla har olika åsikter, alla kan inte gilla det samma som jag, det är jag väldigt medveten om. Problemet är att den här recessionen saknar god stil eftersom den till stor del handlar om Lovecrafts syn på människor och inte på hur eller vad han skriver. Lovecraft var rasist, ja det var han, dessutom förstod han sig inte på kvinnor, eller folk överlag. I dag hade han antagligen fått en rad diagnoser, kanske nån form av autism, vad vet jag? Men att en människa som levde i början av 1900-talet hade en ganska dålig syn på folk ska väll inte i dag var hela grunden till en rensession.

En av kommentarerna drar även upp hur den politiska korrektheten har börjat att mer och mer nässla sig in, för nu ska de äldre verken tydligen censureras. Tintin i Kongo är ju tydligen inte okey längre, och nej, det är inte okey, om det skrivits i dag, men ärligt talat, folk på den tiden levde i en värld där det var fullt accepterat, om vi censurerar allt så kommer vi dels gå miste om bra kultur och dessutom tillslut censurera bort en del av vår historia som inte var så vacker.

Nej, om man ska recensera över 80-år gamla verk kan det vara klokt att faktiskt fokusera på vad som är dåligt, tala om de problem man kan se i de konstnärliga och inte bara  att författaren hade dåliga sidor.

Det är fult, och det är dåligt, skäms Kastner!

 

2011-11-22
00:54:39

Steampunk jul

Julen närmar sig, musten går bra här hemma och på söndag ska stjärnorna upp. Sen så får väll min Jack byst sin tomteluva med och steg för steg blir det mer och mer juligt. Dock så önskar jag mig en gran i år, en riktig grann och den behöver så klart fint pynt, jag är ärligt talat lite trött på mitt standrd lilla glitter och önskar en mer viktoriansk/steampunk jul i år, här är lite fina grejer man kan ha i.
Broderade julgransprydnader
Med mer kugghjulstema. Allt hittat  här.
Ett litet luftskepp.
Han ser dig
Slutligen.. Ugglan!