prinzessin

2010-07-30
01:52:11

Antikmässan

Var på antikmässan i hbg med Stina. Det var trevligt som tusan och jag såg till och med kändisar och sånt måste man ju skruta med. Förutom det inte så förvånande, Peder Lam och en från antikrundan så var även Måns Nilsson, ni vet Anders och Måns Måns. Men ja, det är kanske ganska irelevant, de är människro som gillar antika saker, precis som jag och stina. Även om jag gillar Måns, jag borde kanske sagt något.
Här är lite av det jag inhandlade i alalfall.
Handspegel

Damur och kedja, ursäkta för dålig bild.Manchettknappar till sebbe, kameran fångade dock itne färgen ordentligt.
2010-07-28
19:57:29

Tjurfäktning förbjuds.

Ja äntligen måste man väll säga. Katalonien förbjuder tjurfäktning enligt Rapport. Att det funnits djurplågeri som varit tillåtet eftersom det är tradition och sport är sjukt. Djurplågeri är aldrig okey.
Men tydligen så har några spanjorer vett inanför pannan även om så inte verkar gälla alla. Det var jämt melan rösterna om förbudet, men som tur var blev det förbud.
En arg gubbe stod och skrek att det är en skam, att kattalonierna (heter det så) inte kunde kalla sig spanjorer och att det var konst när en man stod öga mot öga med en tjur och stack spjut i honom. Jag hade velat sticka spjut i gubben.
2010-07-28
14:13:24

Varför?

Jag läste på sf.bokhandelns blogg att Nick Cave den gammle räven ska göra remaken på The Crow. Åtminstone skriva manuset, eller ja åtminstone skriva om.

Jag gillar Nick Cave, Murderbalads är en av de bästa skivorna som gjorts. Men varför? Varför i helavärlden göra om The Crow.  Det är bra skådisar i filmen, den må ha några år på nacken men den är inte ful, det är bra musik. Den är vad vi 80-talister som kallar oss gothare verkligen älskar. Den är en klassiker. Den är kult.

Gör lite ny film i stället och inte bara remakes eller filmatiseringar av böcker. (Jag vet att The Crow är en filmatisering av en serieroman, men ni förstår.)