prinzessin

2010-01-30
15:36:24

En utmärkelse...

...eller award som det tydligne kallas i den svengelska bloggvärlden.
I vilket fall  så har min namne gett mig en, och det var utomordentligt gulligt av henne. Sånt gör mig faktist lite glad, man ska vara snällare än vad folk ofta är. Så jag skickar vidare till folk som skriver intresant, som har något att säga mer än bara tjat om kläder och annat mindre intresant.

Den som får denna award ska:
1. Kopiera awarden på sin blogg (kopiera bilden från mig)
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
4. Välj ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till
5. Länka till deras bloggar & kommentera hos dem att de har en Award att hämta!

Sju intressanta fakta om mig själv:
1. Jag har fobi mot tvestjärtar
2. Jag är 153 cm kort
3. Jag har lilla My tattuerad på underarmen
4. Jag har 15 living dead dolls, fyra små, tio stora och en mjuk.
5. Jag blir fruktansvärt irriterad på solk som inte kan skilja på de och dem (lär er människor!).
6. Jag är tankspridd
7. Jag ska vara regiassistent till Harlekins 30 års jubbile

Sju andra bloggare som jag ger denna award till är:

Diana (även om hon inte bloggat på ett tag), Annelie , Lucia , SofieTina, Ctilla, Eva.

2010-01-28
18:02:30

Lilla stjärnan

Lagom, sådär en månad efter min födelsedag så händer något som gör mig ltie glad i hjärtat. John ajvide Lindqvists nya roman kommer ut. Jag hade ju önskat att han hade kunnat få ihop den en månad tidigare så jag på min födelsedag hade kunnat glida ner till posten och hämta min bok. Men nej, så roligt ska vi inte ha, nu får jag glida ner på Drizzts födelsedag i stället. Så här står det på hemsidan om den nya boken.

"Lilla Stjärna är berättelsen om två flickor.

Under en svamputflykt hittar svensktoppsartisten Lennart ett spädbarn nedgrävt i en plastpåse. Han räddar flickan till livet och hennes första skrik gör honom stum. Ur den lilla kroppen stiger en serie perfekt träffade toner. Han tar med flickan hem och gömmer henne i källaren. Hennes obefläckade musikalitet ska ge hans liv mening.

Hon är Flickan med den gyllene håret.

Vid samma tid föds en annan flicka i en mellansvensk stad. Hennes liv rymmer inte många glädjeämnen. Hon upplever sig själv som grå och alldaglig med få begåvningar och ännu färre vänner. Hon tröstar sig med elaka hyss och trollande på olika nätforum.

Hon är Den andra flickan.

Så småningom korsas de två flickornas vägar. En brinnande vänskap växer fram, med förödande konsekvenser för alla som kommer i dess närhet.

Lilla Stjärna är en historia om kärlek och besatthet, om en röst ifrån en annan värld och idoldyrkan driven till sin spets. Hur långt är du villig att gå för den du beundrar över allt annat?

I Lilla Stjärna för John Ajvide Lindqvist ännu en gång in skräcken i ett vardagligt, samtida Sverige. Unga människor i en värld av bortvända vuxna försvarar sig med vad som finns till hands. Eldrivna verktyg, om så krävs. Det är hans mörkaste bok hittills och både känsliga läsare och älskare av Allsång på Skansen varnas."

 

Det låter lovande, Johanna längtar.

2010-01-27
18:15:59

Drizzt

I dag så hände något så ovanligt som att Drizzt var kelsjuk. Han brukar aldrig vilja kela men i dag så låg han i mitt knä i säkert en halvtimme. Det var mysigt. Jag älskar min tjokis, men oftast är han bara jobbig. Försökte ta lite bilder på det hela.

Slänger in en bild på Tosk med