prinzessin

2009-08-30
23:45:39

Dum

Jag antar att jag är lite dum, naiv eller vad fan som helst.

Jag vet inte, jag orkar inte bry mig egentligen.

Sömnproblemen är lika illa som innan och jag kan inte göra något åt dem. Har några tabletter kvar, men orkar inte ta dem.

Jag längtar efter eskapism, men den är inte lika lätt att få längre. Jag borde läsa en bra bok, och kräva tillbaka min hanteringen av odöda från Tuvis innan hon flyttar.

Men jag orkar inte läsa, jag orkar ingenting. Det jag egentligen känner för går inte, för folk är sega och tråkiga eller borta.

Jag längtar efter lajv, jag behöver bli någon annan för ett tag.
2009-08-30
01:32:49

Bloggkedja

Här är bloggar som jag följer och gillar. (För er jag känner och som bloggar men som inte kommer med nu, det är itne så att jag vill vara taskig, men ni skriver kanske en gång i månaden, så jag kommer inte länka till er föerän ni skriver lite mer.)
Om ni är med så fortsätt kedjan. Fick den från Yoannah


2009-08-29
17:12:17

Den lille rasisten

Jag tänker inte gå på om hur fel det är med rasism, det borde alla redan fatta. Nej det här handlar om när man själv känner där där tankarna.

Jag tror det är helt normalt, vi är uppväxta med en kultur, ett sätt att vara och ett speciellt synsätt. För er som inte känner mig IRL kan jag berätta att jag kommer från de skånska syskonbyarna Annelöv och kvärlöv. Mina första sju år bodde jag i Annelöv och sedan åtta-nio år i kvärlöv. Där fanns kanske två danska familjer, tre finska och så en filippinsk kvinna med sin son. I skolan hade vi alltså en elev med mörkt utseende.

Jag tycker mig själv gå emot den svenska strömmen lite, det har jag gjort i hela mitt liv. Alla flickor gick på ridskola i Annelöv, jag spelade teater. PÅ mellanstadiet drömde jag om att bli hippie. På högstadiet blev jag wanabeepunkare för att sedan övergå mer och mer till goth och där har jag stannat.

Men trotts att jag inte sysslar med vanliga Svensson saker, trotts att jag rakar av sidorna på håret och föredrar svarta kläder i 1800-tals stuk så är jag svensk. Visst det finns mycket bra med andra kulturer, speciellt maten, som vegetarian är falafel en skänk från ovan.
Problemet är snarare att det ofta är skillnad i våra temperament. I dag var jag på en loppis för alla kläder kostade fem kronor. Jag hittade faktiskt två tröjor, men det vi sökte fanns inte. Sen hittade jag en brosch och sebbe fick manschettknappar. Dock, där var ett antal barnfamiljer. Varav en var svensk. Mamman där drog i sin son och pratade med honom med låg ton när han inte lydde. Det verkligen typiska som svenska mammor gör.
"Nu skärper du dig unge man så att mamma inte behöver bli arg." Invandrar familjerna hade för det första många barn, som sprang runt och när de inte lydde sig så börjar mammorna skrika på ungarna med hög ton. Såklart förstår jag inte ett ord då de pratar på sitt språk. Och inget fel i det egentligen mer än att det bara gör mig mer irriterad när jag redan är irriterad.
Jag hade lätt huvudvärk och hade inte ens varit vaken en timme. Dessutom så har jag upptäckt att när det är billigt så blir vissa utländska kvinnor helt hysteriska och typ sliter i allting. Jag tittade lite på en kavaj eller nåt liknande, det syntes att jag tittade på den och då kommer en kvinna fram och sonika tar den mitt framför mina ögon. Jag ville inte ha den, så jag brydde mig inte, men ändå. Hon kunde väntat.

Jag vet att även svenskar kan bli såhär, men i min erfarenhet är det inte lika vanligt. Vi har olika temperament här och i arabländerna. Vi skriker inte, vi visar inte vår känslor för det är skamligt. Jag vet inte vilket som är bäst. För psyket är det nog bäst att faktiskt visa vad man tycker. Men för mitt huvud när jag är nyvaken är det lugna svenska helt klart att föredra. Annars vaknar den lilla rasisten inuti mig som säger, jävla muslimtanter, håll ordning på etta tusen ungjävlar och sluta skrika, och om ni tvunget ska göra det gör det på svenska för fan. Dock är den lille rasisten ganska liten och mitt svenska tålamod som suckar inombords och klagar när vi är påväg hem är betydligt större.

Hipp hipp vet vad jag pratar om, kolla bara på 0.40 här.